De sportsokken trend

De sportsokken trend
30 maart 2024
De sportsokken trend

Sportsokken, niet lang geleden was dat volgens veel mensen nog het meest lelijke wat er is. Je kent ze wel die spierwitte badstof achtige sokken met een merkje erop of twee strepen. En dan heb je ze ook nog in het zwart om ze wat minder opzichtig te maken. Waarvan ik niet weet wat beter is. Je zou het niet zeggen, maar nu zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken en daarnaast zijn ze ook nog ergens goed voor.

Het doel van sportsokken 

Sportsokken zijn natuurlijk in het leven geroepen voor het sporten. De sok is ontwikkeld om je voeten goed te ventileren. Een goede sportsok zorgt ervoor dat het lichaamsvocht goed wordt afgevoerd en je zo geen zweetvoeten krijgt. Goed voor de nare luchtjes en het schuren en irriteren van een natte sok. 

De functie

Het zo hoog mogelijk dragen van de sportsok heeft ook wel degelijk een functie. het draagt namelijk bij aan een betere bloedcirculatie. Doordat de sok een beetje druk uitoefent op de voet en enkel drukt de sok letterlijk je bloed naar boven waardoor de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Erg goed tijdens het sporten dus.

De sportsokken trend

Waar ze vroeger alleen maar wit waren, kun je tegenwoordig sportsokken in vele kleuren krijgen. Maar de oldskool witte sportsok met zwarte streepjes zijn nog steeds een hit. Tegenwoordig erg trendy om je sportsok boven je sneaker uit te laten komen met een iets te hoge spijkerbroek. Ook je sportsokken hoog optrekken bij je sportkleding is heel hip. Heel hip en nog gezond ook.

 

Related posts
To Top