Watersporten binnen

Watersporten binnen
2 februari 2024
Watersporten binnen

Zwemmen, heel goed voor je spieren en je frist er lekker van op. Als er bij je sportschool een zwembad is, dan heb je een mooie balans. Je kunt lekker baantjes gaan trekken, maar er worden dan zeker ook groepslessen gegeven in het zwembad. Ook apart van de sportschool kun je verschillende indoor watersporten beoefenen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Aquarobics en Aquajoggen

Je kent de term aerobics wel waarin je pasjes doet op muziek, soms met gewichtjes erbij,  een flinke cardio workout. Aquarobics en aquajoggen zijn hiervan afgeleid, maar dan in het water. Misschien een beetje oubollig imago, maar niks is minder waar. Het is juist een hele goede training, omdat het in het water wat zwaarder gaat. Ook heel goed als je graag wilt afvallen en sporten op het land  te moeilijk is om te beoefenen. In het water wordt een soort van gewichtloos waardoor je makkelijker voort kunt bewegen zonder dat je omvalt.

Synchroonzwemmen

Het woord synchroon geeft al aan wat hier moet gebeuren. Synchroonzwemmen is een combinatie van gymnastiek, dans en zwemmen en dat allemaal tegelijk (synchroon). 

Waterpolo

Nog een teamsport in het water is waterpolo. Het is een balsport waarbij je de bal in het doel van de tegenstander moet zien te krijgen. Moeilijk daarbij is dat je door het water heen moet. Dit vergt veel kracht en energie. Een hele goede krachttraining dus.

Schoonspringen

Als je van hoogtes, salto’s en water houdt is schoonspringen een hele goede sport om te beoefenen. Je springt van een grote hoogte een duikplank af met allemaal mooie ingewikkelde sprongen. Er worden vaak wedstrijden gehouden waarbij gekeken wordt naar de meest perfecte sprong. Goed oefenen dus.

Related posts
To Top