Trainingspakken

Trainingspakken
26 juli 2023
Trainingspakken

Het trainingspak. Al erg lang een niet weg te denken setje in onze kledingkast. Tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Want hoewel je zou denken dat je trainingspakken alleen voor, na of tijdens het sporten aan hebt, dan heb je het mis. We doen tegenwoordig alles in trainingspakken. Boodschappen, chillen, sommige gaan er zelfs mee naar hun werk. Ook niet zo gek, want het trainingspak heeft een flinke upgrade gehad. 

Geschiedenis Trainingspak

In de jaren ‘20 van de vorige eeuw kwamen de eerste trainingspakken in beeld. Omdat sporters in die tijd veel te warme, niet ademende kleding droegen, werd er een luchtige ademende variant ontwikkeld. De Amerikanen waren de eerste die trainingspakken droegen. In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw werden trainingspakken erg populair door de opkomst van de HipHop. In de jaren ‘90 kwamen ze weer even flink aan het licht, met name in Europa, toen de gabbers Europa veroverden. Verschillende grote modenamen hebben vernieuwde versies op het trainingspak bedacht en daardoor wordt het trainingspak steeds modieuzer.

Materiaal trainingspak

De meeste trainingspakken zijn gemaakt van polyester. Het is een makkelijk draagbaar materiaal dat ademt. Trainingspakken dragen lichter dan joggingpakken. Joggingpakken zijn meestal gemaakt van katoen, wat fijn draagt en lekker warm en zacht is. Over het algemeen worden trainingspakken meer gedragen tijdens het sporten en zijn joggingpakken lekker voor na het sporten. Trainingspakken kun je in elke sportzaak of sportsite kopen, maar tegenwoordig ook bij gewone kledingzaken en modemerken.

Related posts
To Top