Sport en socialiseren

Sport en socialiseren
31 januari 2024
Sport en socialiseren

Je kent het misschien wel, je bent verhuisd  en je kent nog helemaal niemand in je nieuwe woonplek. Sporten is een goed middel om nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn een aantal sporten die je kunt doen om sneller contacten op te doen. 

Een sport die je ligt

Je kunt een sport zoeken die bij je past en wat je leuk vindt om te doen om meerdere metgezellen te vinden. Je kunt dan leuke praatjes houden over jullie sport, want je deelt dezelfde passie. Dan gaat het praten meer vanzelf en is het makkelijker om aansluiting te vinden. Misschien zijn er naast de sport wel meer gemeenschappelijke passies die jullie delen.

Een teamsport

Eigenlijk wel de nummer één in de sport der sporten om sociale contacten op te doen is het uitoefenen van een teamsport. Waarom? Heel simpel, je speelt in teamverband. Dat houdt in, we gaan met z’n allen ten onder of met z’n allen naar de top. Het leuke van een teamsport is dat je op elkaar bent aangewezen. Je moet met elkaar samenwerken en aanvullen om zo een goed resultaat te behalen. Iedereen heeft zijn eigen taakjes en kwaliteiten om samen een doel te behalen. En als dat doel dan is behaald…? Hoppa! De kantine in om het te vieren! Vaak ontstaan er hechte vriendschappen en wordt er buiten de sport om ook veel met elkaar gedaan. Echt een topsport om te doen wanneer je graag een leuke vriendengroep wil. Je moet er zelf natuurlijk wel in investeren, door mee te gaan en er te zijn. Anders kan het averechts werken.

Een sport met uitbreiding

Gek misschien, maar een sport beoefenen waarmee je in de vrije tijd eventueel toernooitje of wedstrijdjes of loopjes kan doen is ook erg waardevol om sociale contacten op te doen. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, schaatsen of survival. Makkelijk om contact te maken door iemand uit je groep mee te vragen om een toernooi of een run met jou te doen. Leuk om samen te doen en dat geeft verbinding. Blij op de foto na de tijd en gezellig even wat drinken en wellicht een volgende keer weer een rondje.

Een sportschool

Bij een sportschool kun je groepslessen volgen of fitnessen. En je houdt het niet voor mogelijk en het duurt misschien wat langer, maar ook hier kun je zeker wat sociale contacten opdoen. Al zijn het maar de kleine praatjes die je van te voren hebt of na de tijd of wat gelach en humor tijdens een les. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Related posts
To Top