Keeperskleding

Keeperskleding
14 september 2022
Keeperskleding

Als je keeper bent, heb je heel wat te verduren met als één doel…de bal uit het doel houden! Dat gaat niet zonder slag of stoot. Je moet soms duiken, een sliding maken, en vangen. Het is dan ook niet gek dat er speciale keeperskleding is ontworpen om de klappen op te vangen. 

Keeperskleding met bescherming

Naast dat keeperskleding is gemaakt van polyester en elastaan, zodat het goed flexibel is, zit er vaak ook nog 4 mm kleefschuim in verwerkt voor extra grip en demping. Met name voor de knieën en heupen is dit belangrijk. Zo blijft de boel heel.

Waarom keepers in een andere kleur?

Keeperskleding is altijd in een andere kleur dan de voetballers. Dit zodat extra duidelijk is dat de keeper de keeper is. 

Waarom dragen keepers felle kleuren?

Tegenwoordig zijn de keepershirts vaak in felle kleuren. Geloof het of niet, maar het schijnt dat keepers met felgekleurde kleding aan meer ballen tegenhouden.

Keepershandschoenen onderhouden

Het is belangrijk je keepershandschoenen goed te onderhouden. Zo gaan ze veel langer mee en ervaar je er het meeste plezier van.

Vochtig houden

Allereerst is het belangrijk om de keepershandschoenen vochtig te houden. Maak ze voor en tijdens  een wedstrijd of training even nat, zo heb je meer grip en drogen ze niet uit. Bewaar ze na de training of wedstrijd in een licht vochtige handschoenentas voor een optimaal functioneren.

Schoonmaken

Maak je handschoenen goed schoon na de training of wedstrijd. Dit doe je door de handschoenen met lauw water nat te maken en het vuil eruit te masseren. Daarna doe je ze aan en knijp je het water eruit, het overige water kun je eruit duwen door je handen met handschoenen tegen elkaar aan te duwen. Wring ze niet uit! Dan heb je kans op scheurvorming. Daarna wikkel je de handschoenen in een handdoek en laat je ze 24 uur drogen op kamertemperatuur en nooit op de verwarming.

Opbergen

Als het zomerstop of winterstop is gebruik je de handschoenen waarschijnlijk een tijdje niet. Zorg ervoor dat ze opgeborgen zijn in een licht vochtige handschoenentas. Hierbij moet je er aan denken dat ze niet op elkaar zitten anders gaan ze aan elkaar vast kleven en dan beschadigen ze.

Gebruiken

Keepershandschoenen gaan ook langer mee als je ze niet te klein koopt, door de spanning zullen ze dan sneller gaan scheuren. Ook is het raadzaam om twee paar keepershandschoenen te hebben zodat je kunt afwisselen. Wat ook helpt is te proberen je af te zetten op je vuist in plaats van vlakke hand, zodat de handschoen minder te verduren heeft.

Waterdichte keepershandschoenen

Over het algemeen zijn keepershandschoenen waterdicht. Waar je extra op kunt letten tijden het kopen van waterdichte keepershandschoenen is of de handschoenen gemaakt zijn van AX2-Hydro foam en neopreen. Hierdoor is de handschoen zowel waterdicht als winddicht.

JAKO keeperskleding

Jako heeft een brede collectie aan keeperskleding. Zowel keeperskleding dames als keeperskleding heren kun je er vinden. Van de keepershandschoenen tot de keepersbroek met bescherming, de hele keepersset kun je er aanschaffen. Met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Related posts
To Top